2024. március 1. - Albin

Kóka: konszenzusra kell jutni az egészségbiztosítás ügyében

Az SZDSZ szerint fontos, hogy a reformok folytatásához szükséges döntéseket az őszi parlamenti ülésszakban meghozzák – jelentette ki Kóka János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján; a liberális frakció ülésén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részt ve
2007. szeptember 10. hétfő 12:59 - Hírextra

A liberális pártelnök kiemelte: bízik abban, hogy a koalíciós pártok napokon belül le tudják zárni a vitát az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, és az eredeti menetrend szerint októberben parlament elé kerül a törvényjavaslat.

Kóka János szerint minden egyes gazdaságpolitikai döntést a stabilitásnak és a növekedésnek kell alárendelni. Kiemelte: az adórendszer eljárásait egyszerűsítő döntéseket még az ősszel meg kell hozni, hogy 2009-ben elindulhasson az adócsökkentés, az adószerkezet belső átrendezése, a növekedést, a versenyképességet és a foglalkoztatást támogató adórendszer.

Az SZDSZ vezetője kitért arra, hogy a térségben Magyarországon van az egyik legbonyolultabb adórendszer, a vállalkozók pedig elsősorban nem a közterhek mértékére, hanem az állami adminisztráció, a bürokrácia bonyolultságára utalnak, amikor "gazdaságpolitikai problémáikat sugallják". Hangsúlyozta: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy Magyarország előbbre jusson azokon a ranglistákon, amelyek a világ országait a gazdálkodási környezet egyszerűsége vagy bonyolultsága mentén rangsorolják.

"Egyetlen pillanatra sem szabad lelassulnunk, még akkor sem, ha néha úgy tűnik, a konszolidáció, a lassulás pillanatnyi népszerűség emelkedéshez vezet" – fogalmazta Kóka János.

A liberális párt szerint az antifasizmus, a joguralom, a jogszabályok követésének megkövetelése demokratikus minimum, és ezekben a célkitűzéseiben teljes egészében a kormány mögött állnak. Ugyanakkor ez önmagában nem elégséges ahhoz, hogy Magyarország boldogulását a koalíció tartósan segítse, hanem tovább kell folytatni a reformokat – mondta Kóka János.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását