2024. április 19. - Emma

Gitárra épült Manu Chao új lemeze

A napokban jelent meg a Párizsban élő és dolgozó Manu Chao új lemeze, a La Radiolina. Előadója alig egy hónapja nagy sikerrel lépett fel a Sziget fesztivál első napján.
2007. szeptember 10. hétfő 13:06 - Hírextra

A spanyol származású énekes a francia főváros alternatív zenei életének egyik legérdekesebb egyénisége. A francia pop és a spanyol rock egyaránt jellemző sajátos zenei világára. Több zenekarban játszott, a legismertebb közülük a Mano Negra nevű együttes, amely a latin és arab zene sajátos keverékét játszotta. Manu Chao szólózenészként a tradicionálisabb, poposabb zene felé fordult. Egyik legismertebb dala a Bongo Bong.

Lemezeinek számát illetően eltérés van a különböző szakírók véleménye között: egyesek a nyolcadiknál, mások a negyediknél tartanak a számolásnál. Új albumára több évet kellett várni, de a kritikák többsége szerint érdemes volt.

Akárcsak egész eddigi zenei világáról, erről a lemezéről is elmondható, hogy egyértelműen egyéni a stílusa, bár nem mindenki számára befogadható. Tizenhat plusz öt bónuszdal hallható az új, túlnyomórészt spanyol nyelvű lemezen. A korábbi korongjaihoz képest több gitárt hallani benne. A zenei anyag egységes, de változatos, a flamenco és a rock elemei is fellelhetők a dalokban - a legrockosabb szám a The Bleedin Clown.

A lemez egyik érdekes száma Maradonáról, a csúcsot és poklot megjárt argentin futballsztárról szól, ez várhatóan bekerül Emir Kusturica filmjébe is.

A lemez fő mondanivalója az, hogy a világ vesztébe rohan., mindent megront a pénz és a hatalomvágy, rengeteg a nyomorúság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását