2024. április 25. - Márk

Az LMP megköszönte Sólyom munkáját

Köszönetet mondott Sólyom László távozó államfőnek köztársasági elnökként végzett munkájáért a Lehet Más a Politika csütörtökön közleményben.
2010. augusztus 5. csütörtök 13:53 - HírExtra
A párt azt írja, hogy Sólyom László a harmadik Magyar Köztársaság talán legnehezebb öt évében volt köztársasági elnök. Az LMP szerint az államfő rendíthetetlenül kiállt az alkotmányosság, az emberi jogok és a jövő nemzedékek érdekei mellett, olyan időkben, amikor erre a legnagyobb szükség volt.

Kiemelik, hogy Sólyom László alkotmányos kötelességének megfelelően ellensúlya volt a kormánynak, és mint a közelmúltban meghozott döntéseiből egyértelműen kiderült, ebben nem befolyásolta az adott kabinet politikai színezete.

A leköszönő államfő kiállt a szólásszabadság védelmében, de azt is egyértelművé tette, hogy az állampolgári jogegyenlőséget megkérdőjelező szélsőséges pártokat ki kell vetnie magából a magyar politikának - olvasható az LMP közleményében.

A szövegben úgy fogalmaznak, hogy a köztársasági elnöknek még ha voltak is vitatható döntései, "morális példamutatása igazodásul szolgált mindannyiunk számára". Hozzáteszik, hogy bár az elnöki tevékenységének értékeléséhez szükséges történelmi távlattal még nem rendelkezünk, "már most látható, hogy mennyivel rosszabb lett volna Magyarországnak, ha ezekben az években nem ő a köztársasági elnökünk".

"Az elmúlt hetek történései pedig azt mutatják, hogy mennyivel jobb lett volna, ha folytathatja munkáját" - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását