2024. május 21. - Konstantin

Elveszik Toller mandátumát?

Tárgyalást kezdeményezett múlt héten Toller László mandátumáról a Fidesz dél-dunántúli regionális igazgatója. Bánki Erik hétfőn egyeztet Tasnádi Péter pécsi polgármesterrel, az MSZP Baranya Megyei Területi Szövetségének elnökével - mondta a Független Hírü
2007. szeptember 10. hétfő 08:49 - Hírextra
Toller László tavaly júniusban súlyos autóbalesetet szenvedett, azóta kómában van. A törvény alapján a szocialista politikus akkor veszítené el mandátumát, ha hivatalosan cselekvőképtelenné nyilvánítják. A politikus családja ezt nem akarja megtenni, az ügyészség viszont elvileg megteheti, ha kérik erre - akár magánszemély, akár politikai pártok. Ha cselekvőképtelenné nyilvánítanák Toller Lászlót, az Országos Választási Bizottság időközi választás írna ki a választókörzetében.

Az MSZP pécsi szervezete nem kezdeményez ilyet, és lapinformációk szerint a Fidesz sem szívesen ösztönözné erre az ügyészséget, mert egy ilyen kezdeményezés akár visszás is lehet a választók szemében. Az ellenzékiek ugyanakkor azzal sem értenek egyet, hogy Toller László körzetének nincs országgyűlési képviselője.

A fideszes Bánki Erik megkereste az ügyben Szili Katalin házelnököt, aki szintén Pécs egyik körzetének országgyűlési képviselője is. Ő azonban azt kérte tőle, hogy az MSZP területi szövetségének elnökével, Tasnádi Péterrel tárgyaljon az ügyben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását