2024. május 5. - Györgyi

Mezopotámiai dámszarvasok Szegeden

Állatritkaság érkezett a Szegedi Vadasparkba. A mezopotámiai dámszarvasból már csak körülbelül ötszáz példány él a földön, most egy hím és három nőstény talált új otthonra Szegeden.
2007. szeptember 9. vasárnap 21:29 - Hírextra
A mezopotámiai dámszarvasok karámját ponyvával kerítették körbe, mert az új lakóik még minden zajtól és mozdulattól megijednek. A kerítésen keresztül belógatott faágat és leveleket is csak félve fogadták el. Münchenből érkeztek egyébként, hogy tenyészprogramban vegyenek részt Szegeden.

A mezopotámiai dámszarvas nagyon ritka, vadon még körülbelül 200 él Izraelben, néhány száz példány pedig fogságban, ezért indítottak tenyészprogramot az állatok megmentésére - mondta Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

A hosszú út csak a hímet viselte meg kissé. Hogy az út alatt ne sértse meg magát, le kellett vágni a szarvát. A vadasparkban abban bíznak, hogy jövő tavasszal már a szarvasok kicsinyeit is megmutathatják a közönségnek.




Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását