2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP nem ír alá Orbánnak

Az MSZP-frakció foglal majd állást arról, hogy aláírják-e az Orbán Viktor által elfogadásra javasolt politikai nyilatkozatot, de Lendvai Ildikó magánvéleménye szerint ezt nem tehetik meg.
2010. május 15. szombat 16:25 - HírExtra
"Olyan nyilatkozatot a szocialista párt szerintem nem írhat alá, amelyben az ország elmúlt évekbeli erőfeszítéseinek megtagadása, lebecsülése, sárba tiprása van" - fogalmazott a pártelnök kérdésre válaszolva az MSZP országos választmányának szombati ülése után.

Hozzátette: ez nem akadálya annak, hogy a nemzet érdekét szolgáló törvényeket megszavazzák.
Arra a kérdésre, támogatják-e a Fidesz kezdeményezését a kisebb parlamentről, azt válaszolta: az MSZP támogat egy kétszáz körüli létszámú Országgyűlést, hiszen korábban ők adtak be ilyen indítványt, de "az ördög a részletekben van". Lendvai Ildikó szavai szerint a Fidesz egyelőre csak üres dobozt adott be, ők viszont szeretnék látni, hogy mi van benne.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatásával kapcsolatban a pártelnök azt mondta: az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Úgy fogalmazott: megnyugvással fogadja, hogy a politikus nem próbált kibújni a felelősség alól, hanem alávetette magát az igazságszolgáltatásnak. Kérdésre válaszolva felidézte, hogy Hagyó Miklós már korábban felfüggesztette párttagságát, azaz most nem tagja az MSZP-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását