2024. május 17. - Paszkál

Ha szükséges járható lesz a Váci út

Ha a Duna magas vízállása miatt le kell zárni a pesti alsó rakpartot, lehetőség van a Váci út megnyitására - közölte Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes vasárnap az MTI-vel.
2007. szeptember 9. vasárnap 18:19 - Hírextra

Várhatóan vasárnap kora este eléri a vízszint a 605 centimétert, amikor le kell zárni a budai alsó rakpart Margit híd és Mozaik utca közötti szakaszát. Az előrejelzések szerint kedd este és szerda délelőtt tetőzik a Duna Budapestnél, várhatóan 710 centiméteren.

A pesti alsó rakpartot 645 centiméteres vízállásnál kezdik el lezárni, először a Szent István park és a Markó utca között. A Markó utca - Zoltán utca közötti szakaszt 650 centiméteres, a Dráva utca - Szent István tér közötti szakaszt 655 centiméteres, a Zoltán utca - Március 15. tér közötti szakaszt 660 centiméteres, a Havas utca - Közraktár utca közötti szakaszt 670 centiméteres vízállásnál zárják le.

Ha a vízszint emelkedése indokolttá teszi a pesti rakpart lezárását, akkor meg tudjuk nyitni a forgalom előtt a Váci utat - mondta. Hozzátette: a Váci út forgalom előtti megnyitásáról a hétfőn ülésező Fővárosi Védelmi Bizottság dönt.

Emlékeztetett rá: a Váci út befelé vezető oldala már aszfaltozva van, a kifelé vezető oldalon pedig ugyan még fel van marva a kopóréteg, de ha szükséges, megfelelő sebességkorlátozó intézkedésekkel vissza tudják adni a forgalomnak. Ez két forgalmi sávot jelent.

A főváros vezetése azonban azt kéri a budapestiektől, hogy hétfőtől, ha csak tehetik, válasszák a közösségi közlekedést, így csökkentve a főváros útjain kialakuló forgalmi torlódásokat.

A főpolgármester-helyettes elmondta azt is, hogy ha a Margit hídnál le kell zárni a rakpartot, akkor megszűnik a hídon a biciklisáv és visszaadják a teljes hídpályát az autósoknak.

Hagyó Miklós elmondta azt is, hogy az Árpád híd északi oldalán a felújítás a végéhez közeledik. A munkálatok pénteken este kezdődtek és vasárnap délután már az útburkolati jeleket festik fel a szakemberek, vagyis vasárnap este a híd északi felét vissza tudják adni a forgalomnak. A híd déli részének felújítására a tervek szerint a jövő hét végén kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását