2024. május 13. - Szervác, Imola

Már Szegeden is irtják a szúnyogokat

Elkezdődött a légi, kémiai szúnyoggyérítés Szegeden, a vérszívó rovarok elleni védekezésre várhatóan 60-70 millió forintot fordítanak idén a Tisza-parti városban - közölte Szabó Ferenc, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön.
2009. május 14. csütörtök 13:45 - HírExtra
A csongrádi megyeszékhelyen április közepe óta tizennyolc helyen mérik rendszeresen a csípőszúnyog-sűrűséget. Amennyiben az óránkénti csípésszám meghaladja a 30-50-es értéket néhány napon belül a rovarok gyérítésére van szükség - mondta a szakember sajtótájékoztatóján.

Április második felében 300 hektárnyi területen biológiai gyérítést végeztek, amely a szúnyoglárvákat pusztítja el. Szerdán pedig két repülőgéppel elkezdődött a kémiai gyérítés, amely már a kifejlett imágók számát csökkenti - tudatta az igazgató.

Az, hogy a hatezer hektáron végzett légi szúnyoggyérítést milyen gyakran kell megismételni, elsősorban az időjárástól függ. Volt olyan esztendő, amikor csupán három nap szálltak fel a repülőgépek, máskor azonban kéthetente ismételni kellett a permetezést - közölte Szabó Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását