2024. május 9. - Gergely

Fődíjas Szabadság, szerelem

Fődíjat nyert Nagoyában az '56-os magyar forradalomról szóló Szabadság, szerelem című alkotás. Japánban még soha nem kapott magyar film ekkora kitüntetést - mondta a Független Hírügynökségnek Andy Vajna, a film magyar származású amerikai producere vasárna
2007. szeptember 9. vasárnap 18:41 - Hírextra
A szombati eredményhirdetés után vasárnap háromszor vetítették le a japán közönség előtt a magyar filmet, valamennyit teltház előtt. Andy Vajna azért is örül a Szabadság, szerelem japán sikerének, mert mint mondta: egyre nagyobb és növekvő az ázsiai filmpiac, gyakran többet lehet keresni itt egy sikeres alkotással, mint Amerikában. Példaként említette, hogy míg egy korábbi filmje, a Drágán add az életed! az Egyesült Államokban 100 millió dollárt hozott, addig Japánban 150 milliót. Jó esély van arra, hogy a Szabadság, szerelem anyagi sikert is hoz, hiszen két hét múlva kezdik játszani a magyar alkotást a japán mozikban - tette hozzá.

Andy Vajna elmondta: a filmet eddig Magyarországon 550 ezren látták, Japán után októberben Angliában kezdik a mozik játszani, de az alkotást megvette már Törökország, Korea, Tajvan, Németország, Skandinávia, Franciaország, Belgium és Hollandia is. A producer dolgozik azon, hogy az amerikai piacra is eladja a filmet, de mint mondta: ez a legnehezebb feladat. Az amerikai nézők, az amerikai mozik nagyon ritkán fogadják el a külföldi filmeket, de nem lehetetlen, hogy mégis felkapjanak egyet. Ezért városról városra kell járni és próbálkozni - mondta még a producer.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását