2024. május 17. - Paszkál

Gergényi hisz

Gergényi Péter hisz az országos rendőr-főkapitány bölcsességében. Ezt a volt budapesti főkapitány az ellene indított fegyelmi eljárás kapcsán mondta, amit az országos főkapitány rendelt el ellene.
2007. szeptember 8. szombat 11:07 - Hírextra
Gergényi Péter az MTV szombat reggeli adásában kijelentette: semmilyen jopgsértést nem követett el, a törvényes rendet betartva járt el. Azt mondta, nem kíván nyugdíjba menekülni a vizsgálat elől. Csak azután menne nyugdíjba, hogy a vizsgálat lezárult.

Gergény Péter elmondta, hogy két szerződést kötött a IPA BRFK Egyesület megsegítésére. (Az IPA a nemzetközi rendőrszövetség.) Felvettek egy tolmácsot, aki szervezte az IPA-tagok utaztatásait - tette hozzá. Ekkor még nem volt meg utazási irodája - mondta. Amikor pedig az megalakult, azt kérte munkatársaitól, hogy bármelyik utazási irodával szerződhetnek, csak az övével nem.

Elmondta: az a vád ellene, hogy egyrészt nem segíthette volna az egyesületet, másrészt kellett volna a szeződésekhez főosztályvezetői ellenjegyzés. Ő ugyanakkor úgy tudja, hogy nem kell ellenjegyzés, másrészt minden megyei kapitányság segíti a helyi IPA- egyesületeket.

Hozzátette: minden szerződéssel nagyon óvatos volt, több jogásszal is megnézette.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását