2024. május 16. - Mózes, Botond

79 perc alatt elítélték

Valószínűleg bevonul a brit jogtörténetbe egy színesfém tolvaj, akit Nagy-Britannia történetének leggyorsabb tárgyalásán alig másfél óra alatt ítéltek el, közölte péntek este az ország igazságügy minisztériuma. A 28 éves férfi rézkábeleket lopott egy épít
2007. szeptember 8. szombat 11:16 - Hírextra
Sahun Murray-nak mindössze 79 percet kellett eltölteni a tárgyalóteremben: ennyi idő telt el az esküdtszék felesketése és az ítélet meghozatala között. Ebbe az időbe belefért a vád két tanújának meghallgatása, és a védelem bizonyítékának bemutatása, ami után az esküdtszék egyhangúan bűnösnek találta a férfit. A bíróság október ötödikén dönt majd a büntetésről.

A brit igazságügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy a csütörtöki tárgyalás minden bizonnyal a valaha végrehajtott legrövidebb feljegyzett per lehet, de ezt biztosan csak több évszázadnyi dokumentum áttanulmányozása után lehetne kijelenteni.

Murray-t idén tartóztatták le, miután lopott rézkábeleket találtak nála, amit 483 fontért próbált eladni egy roncstelepen. A 28 éves férfi ártatlannak vallotta magát, és azt állította: harminc fontot kapott valakitől, hogy szabaduljon meg a kábelektől, de nem nevezte meg az illetőt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását