2024. május 6. - Ivett, Frida

Szili a komfortérzésért

Hamarosan megalakul a Fenntartható Fejlődés Nemzeti Tanácsa, amelyben pártállástól függetlenül az egészséges környezetet megteremtő, a komfort érzést adó, harmonikus társadalom kialakításán munkálkodnak majd a szakemberek - mondta Szili Katalin.
2007. október 5. péntek 16:00 - Hírextra

A parlament elnöke kifejtette, hogy az új szervezet a fenntartható fejlődés hosszú távú stratégiájának megvalósítását segíti majd elő. Ennek egyik célja, annak meghatározása lesz, hogy miként nézzen ki 2025-ben egy város.  "Amit ma teszünk, az hatással van a jövőre, a települések sorsára a Kárpát-medencében és Európa jövőjére" - mondta. Ebben a kérdéskörben a következő évtizedek energiaigényeinek meghatározása, a klímaváltozásra adandó válaszadás, az erdősítés, a zöldterületek növelése és a szociális háttér megteremtése egyaránt helyet kap majd - tette hozzá.

A Kárpát-medencében élő magyarság gyakorlatilag ma már az EU polgára, ami új típusú együttműködésre teremt lehetőséget - utalt a változásra és a jelenre a házelnök. Ezért az érzelmekkel teli politika helyett célszerű átváltani a fejlesztésalapú politikára az itt élők mindennapjainak jobbá tétele érdekében. E törekvésben fontos szerepük lehet a civil szervezeteknek, ezen belül pedig a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának is - mondta Szili Katalin.

De Blasio Antonio, az Európai Parlament magyar néppárti képviselője, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a szervezet 23 tagja felvette a kapcsolatot a határon túli testvérvárosok egészségügyi szakmai képviseleteivel, hogy tapasztalataikat átadják egymásnak. Célul tűzték ki a népegészség általános helyzetének javítását, a Kárpát-medencében élőket sújtó betegségek visszaszorítását - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását