2024. május 3. - Tímea, Irma

Kilencedik a Miskolci Egyetem

Sikerült megőriznie tavalyi eredményét, így idén is a kilencedik helyen áll a Miskolci Egyetem a felsőoktatási intézmények rangsorában - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Patkó Gyula, az egyetem rektora.
2007. szeptember 7. péntek 14:09 - Hírextra

Úgy fogalmazott, hogy a 2007. évi felvételi eljárás előzményeihez és új sajátosságaihoz hozzátartozik, hogy idén az eddigiektől eltérően nem intézményekre, hanem képzési területenként, országos szintre adott meg felvehető létszámkeretet az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amely szerint 56 ezer államilag finanszírozott, újonnan belépő hallgató kerülhetett be a felsőoktatásba.

Ebbe a létszámba azonban beletartoztak a felsőfokú szakképzésre felvehetők is, így mindösszesen alapképzésre és mesterképzésre 42.500 diák juthatott be.

Hozzátette: a Miskolci Egyetem karonként engedélyezett felvételi irányszámát 19 százalékkal csökkentették, a csökkentés mértéke 2 százalékkal kisebb az országos átlagnál. A kampusz három műszaki karán ugyanakkor irányszámnövelést engedélyeztek.

A létszámról szólva a rektor elmondta: az egyetemre jelentkezők létszáma 2007-ben 768-cal kevesebb a 2006-os adathoz képest, s ez mintegy 8,8 százalékos csökkenést jelent.

Hangsúlyozta: az idei tanévben a Miskolci Egyetemre felvettek 47 százaléka részesül majd állami támogatásban, ez az országos átlaghoz közeli arány. A tavalyinál összességében kevesebb hallgatót vett fel a Bölcsészettudományi Kar, az Állam-és Jogtudományi Kar, a Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar, a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet, a Gazdaságtudományi Kar és az egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara, ugyanakkor több elsőéves hallgatót tudhat magáénak a Gépészmérnöki és Informatikai-, a Műszaki Anyagtudományi-, illetve a Műszaki Földtudományi Kar.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását