2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fellebbeznek a fajtalankodók perében

Felháborítónak tartja az államügyészség az úgynevezett Pascal-perben hozott péntek délelőtti ítéletet. A saarbrückeni bíróság bizonyíték hiányában felmentette azt a - korábban beismerő vallomást tett - 12 embert, akitket azzal gyanúsítottak, hogy 6 éve me
2007. szeptember 7. péntek 19:39 - Hírextra
A vádlottak padjára került, szociálisan lecsúszott 4 nő és 8 férfi visszavonta véres tettük beismerését, vagyis hogy 2001 szeptemberében egy kocsmában többen megerőszakolták, majd megfojtották az 5 esztendős Pascalt. A nyomozók biztosak a most szabadlábra helyezett emberek bűnösségében. A rendőrség nem bukkant rá az eltünt kissrác tetemére.

Az államügyészség pénteken bejelentette, hogy fellebbez az ügyben és a gyermekvédő szervek is döbbenetüket fejezték ki a felmentő döntéssel kapcsolatban. Legkeményebben az SPD Saar-vidéki frakcióvezetője, Heiko Maas fogalmazott. A szociáldemokrata politikus kijelentette, hogy az ítéletet "hányingert keltőnek tartja". A tartományi honatya szerint "felfoghatatlan, hogy a német igazságszolgáltatás történetének egyik legalaposabban vizsgált ügyében nem sikerült bebizonyítani az egy kisgyermek sérelmére elkövetett fajtalankodást és meggyilkolását."

Németországban nem telik el hét kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények nélkül; sokan várják, hogy a berlini kabinet részéről a - hét gyermekes! - családügyi miniszterasszony, dr. Ursula von der Leyen is állást foglaljon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását