2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Irán: az elfogott újságírók vallottak

Az Iránban őrizetbe vett két német újságíró "beismerte, hogy szabálysértést követett el" - közölte az iráni főügyész, akit az IRNA hírügynökség idézett pénteken.
2010. október 15. péntek 10:27 - HírExtra
"A két gyanúsított ellenséges külföldi politikai csoportosulások segítségével érkezett Tabrizba" - tette hozzá Golamhoszein Mohszeni-Edzsei igazságügyi tisztségviselők egy csütörtöki ülésén. A német újságírók akkreditáció nélkül akartak interjút készíteni a házasságtörésért megkövezésre ítélt iráni nő, Szakine Mohammadi Astiani fiával. Mindketten turistavízummal érkeztek az országba, és nem volt semmilyen dokumentumuk, amellyel igazolhatták volna, hogy a sajtó munkatársai. Éppen akkor vették őket őrizetbe, amikor interjút készítettek a 22 esztendős fiúval.


Irán hétfőn közölte, hogy őrizetbe vett egy fotóst és egy újságírót. Ramin Mehmanparaszt külügyi szóvivő "az ellenforradalom támogatóinak" nevezte őket.

Guido Westerwelle német külügyminiszter kedden megerősítette, hogy német állampolgárokról van szó. "Azon fáradozunk, hogy a sajtó két munkatársa a lehető leghamarabb visszatérhessen Németországba" - jelentette ki a politikus.

Szakine Mohammadi-Astianit férje meggyilkolásában való bűnrészességért 10 év börtönbüntetésre, többszöri házasságtörésért pedig megkövezésre ítélték.

A nemzetközi közösség erőfeszítéseket tesz, hogy megmentse a 43 éves nőt, és fia, Szaddzsad is többször felszólalt már a média előtt anyja érdekében szerte a világon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását