2024. május 14. - Bonifác

Az MDF nem fogadja el az új költségvetést

Az MDF olyan költségvetést szeretne, amely nagyobb hangsúlyt fektet a kiadások szigorúbb szabályozására, és takarékosabbá, ellenőrizhetőbbé teszi a kiadásokat - mondta a párt frakcióvezetője azt követően, hogy a parlamenti képviselőcsoport Balatonföldváro
2007. szeptember 7. péntek 19:45 - Hírextra
A Magyar Demokrata Fórum ugyanakkor csak akkor fogadná el a büdzsét, ha ő terjesztené be - jegyezte meg Herényi Károly. A frakcióvezető néhány héttel korábban a távirati irodának még azt mondta, ha az MDF adójavaslatai megvalósulnak, akkor előfordulhat, hogy a párt megszavazza a 2008-as költségvetést. Herényi Károly pénteken a párt álláspontját hangsúlyozva kiemelte: az ellenzék hagyományosan nem szokta megszavazni a költségvetést - az MDF pedig egy ellenzéki párt -, a kormány pedig láthatóan nem tud az általa elrontott helyzetre jobbító szándékú előterjesztéssel élni.

A politikus kiemelte: az MDF szeretné egyszerűsíteni az adórendszert, a magyarországi ugyanis a legbonyolultabb és a legdrágább szisztéma. Herényi Károly azt mondta, a jövedelem típusú járulékoknak kell csökkenniük, a fogyasztási és vagyoni típusú adóknak pedig növekedni. Az MTI kérdésére, hogy az MDF egyetért-e a kormány eddig nyilvánosságra került adóátalakítási terveivel, a frakcióvezető azt mondta, a kabinet hat éve beszél az adóreformról, ennek azonban semmilyen látható eredménye nincs.

A demokrata fórum ősszel újra felveti majd az örökösödési illeték, a "haláladó" eltörlését is.
Az MDF őszi törvényjavaslatainak alapja alapvetően a párt 13 pontjára épül majd. Ennek jegyében szorgalmazni fogják a tiszta kezek hivatalának felállítását, továbbviszik a Centrum Parkoló ügyét és a tőzsdeélénkítési csomagról szóló országgyűlési határozati javaslat kérdését. A párt indítványozza továbbá az egészségügyi törvények módosítását, annak érdekében, hogy a hangsúly a megelőzésre kerüljön - fűzte hozzá Herényi Károly, aki jelezte: törvénymódosító javaslatot fog benyújtani a színesfém-kereskedelemmel kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását