2024. május 20. - Bernát, Felícia

Miért késett a közalkalmazottak fizetése?

Írásbeli kérdéssel fordult a pénzügyminiszterhez Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója azzal kapcsolatban, miért nem kapták meg fizetésüket a szokásos időben a budapesti közalkalmazottak. A Pénzügyminisztérium szerint az érintett közalkalmazottak jóv
2007. szeptember 5. szerda 15:28 - Hírextra

Az elmúlt tíz esztendőben soha nem fordult elő, hogy a közalkalmazottak ne kapták volna meg bérüket, az adott hónap 25. és 30. napja között - írta a Veres Jánosnak címzett levélben az ellenzéki képviselő.

Répássy Róbert közölte: a budapesti önkormányzati fenntartású intézmények dolgozói, pedagógusok, egészségügyi és más intézményi dolgozók csak szeptember első felében kapják meg elmúlt havi járandóságukat. A csúszást a Magyar Államkincstár Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője a bérszámfejtés elhúzódásával indokolta.

A Fidesz frakcióigazgatója azt tudakolja a pénzügyminisztertől, mi az oka annak, hogy a közalkalmazottak közül több tízezren nem kapják meg fizetésüket a szokásos időben.

Hogyan fordulhatott elő, hogy a Magyar Államkincstár Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője augusztus 29-én keltezett levelében sem tudott információt adni a fizetések folyósításának időpontjáról? Mikor indít vizsgálatot annak kiderítése érdekében, hogy mi okozta a csúszást? - tette fel kérdéseit Répássy Róbert.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője reagálásában az MTI-nek elmondta: az érintett közalkalmazottak jóval a törvényes határidőn belül megkapták fizetésüket. A korábbi, szokásos dátumhoz képest a csúszás maximum egy vagy két nap volt, hiszen a hivatal pénteken, azaz augusztus 31-én utalta az összegeket - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Amandil
2007. szeptember 5. 15:38
én spec 10-e magasságában kapok/kaptam fizut.... nagy dolog
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását