2024. április 25. - Márk

További bűncselekmények gyanúja merült fel

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag János és társai elleni nyomozás alkalmával elrendelt házkutatások során kábítószergyanús anyagot talált az egyik gyanúsítottnál, de előkerült egy videokazetta is, mely alapján újabb bűncselekmény elkövetésének gya
2007. szeptember 5. szerda 15:33 - Hírextra

Szabó Ferenc megerősítette azt, a Bács megyei napilapban, a Petőfi Népében megjelent információt, mely szerint kábítószergyanús anyagot találtak a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottjánál tartott házkutatás során.

"A kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt kezdeményezett eljárást leválasztottuk az ügyről, és a Kiskunhalasi Városi Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást, és már gyanúsítottként kihallgatták a terheltet" - fűzte hozzá a megyei főügyész helyettese.

Szabó Ferenc beszámolt arról, hogy az alapítványi pénzek ügyében indított nyomozás során tartott házkutatásnál egy olyan videokazetta került elő, amelyen a felvétel alapján befolyással üzérkedés gyanúja merül fel.

A felvételről az derül ki, hogy az egyik személy "segít pályázati pénzhez jutásban, de vissza kell osztani belőle meghatározott százalékot" - mondta a kapcsolódó ügyről. A befolyással üzérkedés gyanúját is egyelőre ebben az ügyben vizsgálják, de csak később derül ki, hogy elkülönítik-e.

"Az egyetlen kapocs az ügyben, hogy személyi átfedések vannak" - mondta Szabó Ferenc.
Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag Jánost, az MSZP megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát, akik alapítványok és egyesületek önkormányzatoktól és minisztériumoktól nyert pályázati pénzeit nem rendeltetésszerűen használták fel.

A nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanúja miatt több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Zuschlag János, aki egy botránya miatt korábban országgyűlési képviselői mandátumáról volt kénytelen lemondani, jelenleg az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés tagja, a szocialista párt kiskunhalasi szervezetének elnöke.

"A nyomozás eddigi adatai szerint Z. János egyértelműen gyanúsítható azzal, hogy utasításokat adott az érintett egyesületek és alapítványok munkatársainak" - mondta az MTI-nek júniusban a megyei főügyész helyettese.

Zuschlag János az MTI megkeresésére elmondta: "én azt gondolom ezzel az üggyel kapcsolatban, hogy nem követtem el bűncselekményt, és ezt továbbra is fenntartom".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását