2021. augusztus 5. - Krisztina

Bella Tours: hatóságilag törölve

Törölték az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából kedden a hétfőn csődbe jutott Bella Tours utazási irodát. Az irodának három ország több városában maradtak autóbuszos és repülős útra befizetett ügyfelei. Az ügyfelekről a továbbiakban a Generali
2007. szeptember 11. kedd 21:40 - Hírextra
A Generali közleménye szerint a buszos utazásra befizetettek közül kedden hetvenegy embert hazaszállítanak Görögország szárazföldi részeiről. A többi kint lévő száznegyven utasért mentesítő autóbuszok indulnak Paraliába, Nei Pori-ba, Sarti-ba és Thassos -ra. A kedd éjszakai szállásköltségeket a biztosító fedezi. Az utazási irodának ugyanis megvan a törvényeknek megfelelő vagyoni biztosítása. A biztosító így 146 millió forintig tudja állni a költségeket.

A repülős útra befizetett nyaralók hazautazásával sem lesz gond, erre a náluk lévő, már kifizetett repülőjegy a garancia. A hazautazásig fennmaradó napokra a biztosító garanciát vállalt az utazási iroda külföldi partnerei felé, hogy a 146milliós vagyoni kaució erejéig átvállalja az utasok kint tartózkodásának költségeit. A Bella Tours utasai, akik repülővel utaztak Görögországban, Mallorcán, illetve Törökországban vannak.

A már befizetett előlegek, részvételi díjak visszafizetéséről, a kárenyhítés módjáról a biztosító a következő napokban dönt, az utaztatói tevékenységekről szóló kormányrendelet alapján.

Papp Váry Borbála, a Generali-Providencia Biztosító kommunikációs vezetője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy kedden egész nap tárgyaltak az utazási iroda, a biztosító és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési hivatal, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium illetékes munkatársai a csődbe ment iroda ügyének mihamarabbi rendezéséről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását