2024. április 19. - Emma

Hullámzik a szálloda

A Duna áramlási sebességével szinkronizálva hullámzik a legújabb budapesti szálloda, a Lánchíd 19 hotel homlokzata, amely kis ikonokkal megfestett üveglamellákból áll, de az épület képe állandóan változik a szél hatására is.
2007. szeptember 5. szerda 16:26 - Hírextra

A magyar főváros építészetileg legkülönlegesebb szállodája még csak augusztus 15-e óta fogad vendégeket, de máris bekerült a nemzetközi Design Hotels láncba. Ebbe évente több mint 300 hotel kéri világszerte a felvételét, 1993 óta mégis csak 153 került be, köztük - Magyarországról elsőként - a Lánchíd 19.

A kétmilliárd forintba került szállodában minden szoba egy-egy történet, egy-egy kreatív ötlet, van amelyik esküvőre emlékeztet, egy másik táncórára, harmadik egy filmvetítésre.

A ház önmagában is egy képzőművészeti alkotás, méghozzá olyan, ahol az ultramodern megoldások mellett a középkori emlékekig minden megtalálható. Az építés során Luxemburgi Zsigmond korából való nagyméretű, és történetileg igen értékes falak kerültek elő, mélyükön vízkiemelő faszerkezetek maradványaival, amelyek hajdan a Vár vízellátására szolgáltak. A romterület a földszintről üvegfödémen keresztül is látható.

A hotel 45 szobájából és 3, nagyméretű teraszos apartmanjából - amelyek között két egyforma berendezésű sincs - gyönyörű kilátás nyílik a pesti Duna-partra és a budai Várra.

Az alkalmazottak formaruhája sem konfekcióáru, egy hazai divattervező csoport saját kollekciót alkotott - a szálloda arculatához illeszkedve - a személyzetnek.

A négycsillagos hotel közvetlenül a Duna partján, a Lánchíd szomszédságában található, a szobákban a mai elvárásnak megfelelő klimatizálással, LCD tévékkel, térítésmentes internet hozzáféréssel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását