2024. május 17. - Paszkál

Félmilliárd font futballistákra

Rekordot döntött az angol költekezés az idei átigazolási időszakban. A Premier League klubjai idén összesen több, mint 500 millió fontot (190 milliárd forintot) költöttek új játékosokra. Ez közel 60 százalékos növekedés a tavalyi, 300 millió fontos csúcsh
2007. szeptember 4. kedd 15:06 - Hírextra
A számítások szerint a televíziós jogdíjak idén elérhetik a 875 millió fontot is. Ehhez hozzájön, a külföldi befektetők pénze. A Premier League-ben szereplő klubok közül ugyanis egyre több van külföldi kézben. A Manchester Unitedot az amerikai Glazer család, a Chelsea-t az orosz Roman Abramovics, a Manchester City-t a thai miniszterelnök, míg a Liverpoolt a szintén amerikai Tom Hicks és George Gillett irányítja.

Az angol klubok közül a Manchester United költött a legtöbbet, összesen 51 millió fontot. Őket követi a Liverpool (50 millió) és a Tottenham (40 millió). Angliában még a kiscsapatok is hatalmas összegeket költenek igazolásokra, az újonc Sunderlandnál például 35 millió font volt a nyári kiadás. Egyetlen játékosért a Liverpool fizetett a legtöbbet, egész pontosan 36 millió fontot a spanyol Fernando Torresért.

Anglia után a második legköltekezőbb liga a spanyol. Ebben vezető szerepet játszik a Real Madrid, ahol több nagy név, köztük Gabriel Heinze és Arjen Robben szerződtetésével 80 millió fontnak megfelelő összeg ment el új játékosokra. A második helyen 50 millió font körüli összeggel két csapat áll: a Barcelona és az Atletico Madrid.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását