2024. május 9. - Gergely

A szocik nem kapkodnak a több-biztosítós rendszer ügyében

A szocialistáknak nem sürgős, hogy januárban startoljon a több-biztosítós egészségügyi rendszer, az SZDSZ viszont ragaszkodik az eredeti menetrendhez - írta a keddi Népszabadság.
2007. szeptember 4. kedd 09:50 - Hírextra
Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa a koalíciós viták miatt elképzelhetőnek tartja, hogy többlépcsős jogalkotási folyamat előzi meg a rendszer indítását. Mint a politikus a lapnak hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy januárban mindenáron elinduljon a rendszer, hanem az, hogy működőképes legyen.

Mindenkinek érdeke, hogy olyan megoldást találjon a koalíció, amely a potenciális befektetőknek vonzó, ezért nem tragédia, ha nem januárban, hanem néhány hónappal később kezdik meg működésüket a pénztárak - mondta.

Hozzátette: azok a kérdések, amelyekben már van megoldás, a parlament elé terjeszthetők, a többi az egyeztetésektől függ.

Horn Gábor, a koalíciós koordinációért felelős szabad demokrata államtitkár ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy "nem ez van a koalíciós megoldásban", kiemelve, ha januárban nem indulnak el a biztosítók, akkor már nem is történik ezen a területen semmi a választásokig. Rámutatott azonban, hogy október elsejéig megegyezhetnek a koalíciós partnerek - ez az a határidő, amikor legkésőbb a parlament elé kell kerülnie a biztosítói modellváltásról szóló törvénytervezetnek. Közölte, a törvényszöveg lényegében késze van, csak a vitás ügyekben kell kiegészíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását