2024. május 16. - Mózes, Botond

Választás: 600 méteres sor Ferencvárosban

A vasárnap este 7 órás urnazárási időpont után még legalább 600 méter hosszú sorban állnak voksolásra várva azok a választók, akik igazolással akarnak élni állampolgári jogukkal; a helyi választási bizottság elnöke pontban 7 órakor lezárta a sor végét, így aki a Bocskai út és a Badacsonyi utca járdáján a sorban állt, még leadhatja voksát a nap folyamán.
2010. április 11. vasárnap 19:22 - HírExtra
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának Buzsáki Imre, a szavazatszámláló bizottság elnöke - miután lezárta a kígyózó sort - az MTI-nek azt mondta: feltehetően éjjel 11 óráig be tudják fejezni a szavazást a választókörben, így mindenki élhet alkotmányos jogával.

A főváros XI. kerületében 2.823-an kértek igazolást a szavazáshoz, míg a kerület választópolgárainak száma nem éri el az ezret.

Sorbanállás számos helyen

Sorban állnak a szavazni kívánó fővárosi választópolgárok a II., a III., a IV., a XI., a XIII. és a XIV. kerület egy-egy szavazókörében, de a helyi választási bizottságok mindenütt ügyelnek arra, hogy aki urnazárás előtt érkezik, az élhessen szavazati jogával - közölte a Fővárosi Választási Bizottság szóvivője.

A hosszú várakozásra azokban a szavazókörökben kell számítani, ahol a lakóhelyüktől távol, igazolással szavazni akarók adhatják le voksukat - tette hozzá Agócsné Darai Terézia.

Van ahol kordonokat emeltek, hogy az utcán rendezetten, balesetmentesen várakozhassanak a választópolgárok, ülőhelyet biztosítottak a rászorulóknak, és minden módon igyekeztek megkönnyíteni számukra a várakozást. A szavazatszámláló bizottságok mindenütt nagy hangsúlyt helyeznek arra is, hogy a választópolgárokat megnyugtassák: az Országos Választási Bizottság állásfoglalásának megfelelően mindazok, akik urnazárásig, este 7 óráig megérkeztek a szavazókörhöz, élhetnek állampolgári jogukkal, leadhatják szavazatukat - mondta a szóvivő.
Hozzátette: a fővárosban összesen 21.952-en jelezték előzetesen, hogy lakóhelyüktől távol, igazolással akarják leadni szavazatukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását