2024. április 18. - Andrea, Ilma

Balesetmegelőzési-kampány

A gyermekbalesetek megelőzése érdekében, a tanévkezdésre időzítve indít kampányt az Országos Baleset-megelőzési Bizottság - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő a hétfői rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.
2007. szeptember 3. hétfő 11:15 - Hírextra
A XIII. kerületi Hegedős Géza Általános Iskola előtt tartott tájékoztatón a kormányszóvivő emlékeztetett rá: összesen 1,7 millió gyermek megy iskolába, és valamennyiünk felelőssége, hogy a gyermekek biztonságosan közlekedhessenek az iskolák közelében.

Hozzátette: tavaly mintegy 2.500 tizennégy év alatti gyermek sérült meg közlekedési balesetekben, közülük 43-an meghaltak. Évről évre nő azoknak a gyerekeknek a száma, akik gépjárművek utasaiként vesztik életüket közlekedési balesetben. A szóvivő a gyermekek biztonsága érdekében a társadalmi összefogás szükségességére hívta fel a figyelmet.

Megjegyezte: a rendőrség évek óta tartó gyermekbiztonsági kampánya eredményes, hiszen az iskolák környékén évek óta nem történt halálos gyermekbaleset. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (ORFK OBB) a tanévkezdetre időzítette a gyermekek közlekedésbiztonságának javítása érdekében indított kampányát.

Szabadfi Árpád dandártábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese, az OBB elnöke a kormányszóvivői tájékoztató vendégeként elmondta: a kampány keretében a hatóságok felmérik az oktatási intézmények környékének forgalmi rendjét és kezdeményezik a nagyobb biztonságot jelentő forgalomtechnikai beavatkozásokat.

Az ország több száz iskolájánál - amelyeket a helyi kapitányságok a legveszélyeztetettebbnek ítéltek - szeptemberben a tanórák kezdetén és végén a rendőrök és polgárőrök közösen teljesítenek szolgálatot, irányítják a forgalmat és segítik a gyermekek átkelését az úttesten.

Folytatódik az ORFK és a Fővárosi Baleset-megelőzési Bizottság SuliPolice programja is: a programban részt vevő 7-8. osztályos gyerekek az iskola közvetlen környezetében lévő kijelölt gyalogos átkelőhelyeken - rendőri felügyelettel - segítik és biztosítják iskolatársaik áthaladását az úttesten.

Az ORFK OBB egyhónapos médiakampányt is indít, amelyben ötszáz óriásplakáton, száz fényreklámon és 350 tv-szpotban hívják fel a figyelmet, hogy az iskolák környékén az eddigieknél fokozottabb figyelemmel közlekedjenek az autósok. A kampány költsége 30 millió forint.

Az OBB kampányának része az is, hogy szétosztanak gyermekeknek a közlekedésbiztonságról szóló tájékoztató füzeteket, plakátnaptárakat, könyvjelzőket és a pedagógusoknak a baleset-megelőzéssel kapcsolatos információkat tartalmazó naplót adnak. Ilyen ajándékcsomagot adott át az általános iskolának a tájékoztató végén Budai Bernadett és Szabadfi Árpád.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását