2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ne függesszék fel Navracsics és Cser-Palkovics mentelmi jogát

A mentelmi bizottság azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel Navracsics Tibor és Cser-Palkovics András fideszes képviselők mentelmi jogát; a testület Gál J. Zoltán szocialista képviselő ügyében nem döntött - tájékoztatta a testület szakért
2008. február 12. kedd 14:23 - Hírextra

Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét és Cser-Palkovics Andrást, a párt képviselőjét Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi frakcióvezetője jelentette fel, miután a két ellenzéki politikus tavaly nyáron nyilvánosan azt mondta róla, hogy antiszemita - mondta a szakértő. Hozzátette: az érintett rágalmazás miatt tett feljelentést.

A mentelmi bizottság hét igen szavazattal javasolja az Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel a Fidesz két képviselőjének mentelmi jogát.

Gál J. Zoltán szocialista képviselő ügyében - aki ellen Polgár Tamás, ismert nevén Tomcat tett feljelentést rágalmazás vétsége miatt - a bizottság nem hozott döntést, mivel a politikus nem tudott megjelenni a testület előtt. Ezt az érintett írásban közölte a mentelmi bizottsággal. A testület ezért úgy döntött, február 18-án ismét összeül, és ekkorra felkéri Gál J. Zoltánt, jelenjen meg az ülésen.
Az ügyet ismertetve a mentelmi bizottság szakértője közölte: Gál J. Zoltán még államtitkárként 2007. októberében az operatív törzs vezetőjeként az általa kapott hivatalos jelentés alapján a sajtó számára nyilatkozott, amit az érintett sérelmezett.

Simon Miklós fideszes képviselő, Nyírbogát polgármestere esetében - akit egy helyi lakos becsületsértés miatt jelentett fel - a bizottság szintén az javasolja az Országgyűlésnek, ne függessze fel a képviselő mentelmi jogát. Az állampolgár az ellenzéki politikus-polgármesternek egy vele kapcsolatos, falugyűlésen tett kijelentését sérelmezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását