2024. május 17. - Paszkál

Balatoni aggodalmak a 7-es főútért

Aggódnak a Balaton déli partján a polgármesterek, hogy az M7-es autópálya teljessé válása után a 7-es főútnak nem lesz gazdája. Az országos közút már most is nagyon rossz állapotban van, az úthibák miatt helyenként csak 40 km/órás sebességgel szabad rajta
2007. szeptember 2. vasárnap 23:30 - Hírextra
A felújításra most 500 millió forint elkülönítését tervezik a közlekedési tárcánál, a pénzre pályázhatnak majd a helyi önkormányzatok, de önrész is kell a támogatáshoz.

Balatonkeresztúr és Nagykanizsa között 35 és fél kilométer hiányzik az M7-es autópályából. A sztráda jövő nyárra lehet teljes, ám közben a párhuzamosan futó 7-es főút tönkrement. Elfeledkeztek róla a döntéshozók - mondják a Balaton déli partján.

"Többen jeleztük azt, hogy mi lesz vajon a 7-es úttal, ugye a kőszállítók több helyen olyan állapotba hozták, hogy azon közlekedni borzasztó nehéz, illetve balesetveszélyes" - mondta a Független Hírügynökségnek Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere.

Zala és Somogy megye határán van a 7-es egyik legrosszabb szakasza. Szinte nincs hibátlan része a burkolatnak, a nehéz járművek balesetveszélyes nyomvályúkat préseltek az aszfaltba. Az úton 40 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. A durva úthibák miatt nem is lehetne gyorsabban haladni. Lesz pénz a felújításra - mondta a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.

"500 millió forintot tervez elkülöníteni a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az önkormányzatoknak, és lesznek más pályázatok is, hogy elkezdjük a munkát. Októberben összegzi az ad-hoc bizottság, hogy milyen feladatokat tudunk az elkövetkező 5-6 évben megoldani" - tette hozzá Suchman Tamás.

A közlekedési tárca 500 millió forintjára az önkormányzatok pályázhatnak, de a polgármestereket ez nem nyugtatja meg, mert a pályázati önrészt a településeknek kellene előteremteniük. Az önkormányzatok azonban egyáltalán nem akarnak költeni állami fenntartású útra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását