2024. április 29. - Péter

A kormány kapkod

A kormány kapkod, nincsenek hatástanulmányai, nem tudja, mit vált ki egy-egy intézkedése - reagált szombaton Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője arra a hírre, hogy az MSZP vezető testületei úgy döntöttek: jövőre mégsem lesz igatlanadó.
2007. szeptember 1. szombat 23:05 - Hírextra
Az MDF szerint átfogó adóreformra lenne szükség: 2010-re be kellene vezetni az egykulcsos adórendszert. Ezen kívül a jövedelmi típusú adók helyett a hangsúlyt a fogyasztási és vagyoni jellegű adókra kellene tenni - mondta a Független Hírügynökségnek a szóvivő.

A párt szerint tarthatatlan, hogy a kormány úgy növelne adókat, hogy közben nem akar átfogó változtatásokat, továbbra is pazarlóan gazdálkodik, és nem csökkenti a középosztály terheit - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs. Az MDF szerint el kell érni, hogy az embereknek megérje dolgozni, a kormánynak pedig az a feladata, hogy megtegyen mindent az öngondoskodás, és ezáltal a középosztály megerősítéséért - közölte a szóvivő.

Pénteken jelent meg Kékesi Tibor, a szocialista frakció költségvetési munkacsoportja tagjának nyilatkozata, amely szerint az MSZP 2008-ban még nem akarja bevezetni az ingatlanadót. Azt is elmondta: a luxusadón még vitatkoznak, ott az a kérdés, vigyék-e lejjebb az adókötelezettség jelenleg 100 millió forintos határát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását