2024. április 29. - Péter

Madár engedte szabadon a madarat

Erdei Zsolt bokszoló engedte szabadon szombaton délelőtt a Heves megyei Besenyőteleknél azt a kerecsensólymot, amelyet 3 hónapig a fővárosi állatkertben ápoltak. Az állatnak májusban repedt meg a szárnya, mostanra azonban felgyógyult, ezért visszaengedték
2007. szeptember 1. szombat 23:20 - Hírextra
Papírdobozban utazott vissza besenyőtelki otthonába a három hónapja megsérült kerecsensólyom. A földön vergődő madárra májusban egy gazda talált rá. A vizsgálatok során kiderült, hogy az állat szárnyizülete repedt meg, azért nem tudott repülni. A 6 éves maradat a fővárosi állatkertbe szállították, ahol mostanra meggyógyult, ezért szombaton visszavitték otthonába.

A kerecsensólymot egy másik "Madár", Erdei Zsolt világbajnok bokszoló is elkísérte. Ő engedte szabadon a felgyógyult állatot. Erdei Zsolt a Független Hírügynökségnek elmondta: nagy élmény volt számára a madarat ilyen közelről látni és érezni, ezért még a védőkesztyűt sem vette fel.

A kerecsensólyom védett állat, Magyarországon a becslések szerint 160 pár él. A szombaton szabadon engedett sólymot folyamatosan figyelik majd a természetvédők. A kerecsensólymok rendszeresen visszajárnak fészkükhöz, amelyet olyan helyen raknak le, ahol megtalálható kedvenc táplálékuk, az ürge. A legnagyobb számban ezért az alföldi térségekben találhatók meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását