2024. május 5. - Györgyi

Aggódnak a befektetők

Ismét nem sikerült megállapodniuk a kormányzó pártoknak az egészségbiztosítók által ellátott régiók nagyságáról, és ez nagyon aggasztja a lehetséges befektetőket - írta pénteki számában a Magyar Hírlap
2007. augusztus 31. péntek 10:45 - Hírextra
A szocialisták szerint a határidőnél fontosabb, hogy működőképes modellről nyújtsanak be törvényjavaslatot. A szabad demokraták szerint nem is volt céljuk most a megegyezés. A független szakértő taktikázást lát a késlekedés hátterében - olvasható a lapban.

Súlyos problémának tartják a biztosítók, hogy még mindig nem született megállapodás a több-biztosítós modell bevezetésével kapcsolatban. A társaságok még nem kaptak hivatalos megerősítést arról, hogy a jövő év elejétől életbe lépne-e az új rendszer. Már akkor is kevés lenne ez a négy hónap az átálláshoz, ha ma kerek lenne a kép az új struktúra működéséről – tudta meg a lap a Magyar Biztosítók Szövetségének egyik vezető beosztású tisztségviselőjétől. "Egyelőre nemcsak a régiós felosztás körül vannak tisztázatlan kérdések, hanem a rendszer egészének működtetését is homály fedi" – mondta a neve elhallgatását kérő szakember. A cégek most stratégiát váltanak. A vezetők egy kritériumrendszert foglalnak írásba javaslataikkal, amelyet egy ma esti megbeszélésen adnak át a döntéshozóknak az Egészségügyi Minisztériumban. Korábban a piac iránt érdeklődők hangsúlyozták, nekik nincs joguk feltételeket támasztani a kormányzatnak - olvasható a Magyar Hírlapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását