2024. május 4. - Mónika, Flórián

A lakóingatlanok árverésének felfüggesztését kéri a hitelszövetség

A zálogtárgyak bírósági végrehajtáson kívüli értékesítésének szabályairól szóló kormányrendelet, valamint a lakóingatlanok árverésének azonnali felfüggesztését kéri a Magyar Hitelszövetség.
2010. január 29. péntek 13:47 - HírExtra
A szövetség felkéri továbbá a miniszterelnököt, rendeljen el vizsgálatot annak érdekében, hogy pontos képet lehessen kapni arról, az elmúlt három évben a végrehajtásra vagy árverésre bocsátott lakóingatlanok esetében a kilakoltatások jogszerűen, bírósági végzéssel történtek-e meg, vagy ennek mellőzésével hajtották végre, a hitelszövetség szerint törvénytelenül.

"Az elmúlt évben sürgettük az adóhatósági vizsgálatokat minden olyan ingatlanvásárlás esetében, amely hiteltartozások felmondása miatt került sorra. Katona Tamás államtitkár úr válaszlevelében tájékoztatott, hogy az adóhatóság rendelkezik azokkal a kockázatkezelő programmal, amely ezeket az eseteket képes kiszűrni" - emlékeztetnek a közleményben. A szervezet szívesen venne részt egy olyan tájékoztatón, ahol ezekről a sikerekről hallhatnának, ennek hiányában, a válaszban leírt gondolatokat olyan tévedésnek kell tekinteni, amit csak ezeknek a vizsgálatoknak, ellenőrzéseknek haladéktalan megindításával lehet orvosolni.

A szövetség pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének azt javasolta: vizsgálja meg az árverésekre átadott, és a nyilvánosan meghirdetésre kerülő ingatlanok számát, "eloszlatva vagy megerősítve azt a gyanút, hogy fiktív árverési jegyzőkönyvekkel fedezve értékesítettek "baráti" áron, nem minden érdek nélkül, kétes befektetői köröknek ingatlanokat".

A hitelszövetségnek - mint hangsúlyozza - nem az a célja, hogy a felvett hiteleket ne fizessék vissza, a hitelezők ne jussanak hozzá jogos követeléseikhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását