2024. május 13. - Szervác, Imola

A Lungo Drom nem értékelné túl a Magyar Gárdát

A Lungo Drom szerint nem szabad túlértékelni a Magyar Gárdát, és nem helyes előre eldönteni, milyen kárt okozhat Magyarországnak, és mekkora veszélyt jelenthet az alkotmányos rendre - közölte Farkas Flórián kedden az MTI-vel.
2007. augusztus 28. kedd 17:02 - Hírextra
A Lungo Drom elnöke károsnak és rossznak tartja, ami a Magyar Gárdával kapcsolatban történik. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a "hisztériakeltés" csak a kormánynak tesz jót, mert közben leplezheti saját sikertelen működését.

A roma szervezet elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: figyelemmel lesznek arra, hogy tagjaik ne lépjenek be a Magyar Gárdába, rendezvényeiken ne vegyenek részt, mert véleményük szerint a "katonásdinál" sokkal fontosabb a helyi közösség, az ország javát szolgáló munkában való részvétel.

A szervezetet nem szabad túlértékelni, de ha "működése során az jelenik meg, hogy ez a tevékenység szemben áll demokratikus rendünkkel, törvényeinkkel, akkor várjuk el az állami vezetőktől a hatékony fellépést" - olvasható Farkas Flórián közleményében.

A Magyar Gárda szombaton tartotta alakuló gyűlését a budai Várban, ahol 56 "gárdistát" avattak fel. Az egyesület megalakulása ellen több magyar és nemzetközi civil szervezet is tiltakozott, és a parlamenti pártok, valamint a miniszterelnök is felemelte szavát a kérdésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását