2024. május 6. - Ivett, Frida

Pelczné Gáll Ildikó: Gyurcsány egy bányaló

A Fidesz alelnöke szerint a miniszterelnök nem hagyja magát a tényektől befolyásolni. Pelczné Gáll Ildikó erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő hétfőn Kecskeméten az elmúlt egy év tapasztalatáról szólva kijelentette, az Új Magy
2007. augusztus 27. hétfő 20:00 - Hírextra
A kiemelt programoknál annak, hogy melyik településre, melyik megyébe, melyik régióba milyen program jutott, semmi köze nincsen ahhoz, hogy a választók 2006 őszén hol, milyen többségű önkormányzat mellett döntöttek - mondta a miniszterelnök a Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

"Ez így van rendjén, mert a pártpolitika nem keveredhet össze a hosszú távú nemzeti célokkal" - tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy lassan lezárul a I. Nemzeti Fejlesztési Terv, amelynek 710 milliárd forintnyi támogatásából 500 milliárd forintot már kifizettek, amelyből eddig 19 ezer program valósult meg.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: az Új Magyarország Program esetében az első év döntően a tervezésé volt, ennek ellenére az idei év programjaira összességében több mint ezer milliárd forint áll rendelkezésre.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter kitért arra, hogy a dél-alföldi régióban mintegy 150 olyan kisvállalkozás van, amelyeket már értesítettek arról, hogy nyert.
Mint kiemelte, 2007 végéig közel 200 pályázatot írnak ki.

Az MTI kérdésére Bajnai Gordon miniszter elmondta, hogy a hátrányos helyzetű kistérségek - mint amilyen például Bács-Kiskun megyében a 20 százalék feletti munkanélküliséggel küzdő Bácsalmás és térsége - részére zászlóshajó program indul.

Pelczné Gáll Ildikó a miniszterelnök szavaira reagálva az MTI-nek úgy fogalmazott: "Gyurcsány Ferenc a bányaló vakmerőségével halad előre" és nem hagyja magát a tényektől befolyásolni.
A fideszes politikus szerint az I. Nemzeti Fejlesztési Terv céljai nem valósultak meg. Példaként említette a területi kiegyenlítődés, vagy az életminőség javításának ígéretét.

Kijelentette, siker helyett ez a pénzköltés időszaka volt, eredmény nélkül. A kormány nem tud arról beszámolni, hogy a már kifizetett 500 milliárd forint hova lett - mutatott rá.

Pelczné Gáll Ildikó kiemelte: az Állami Számvevőszék - ahogy ezt vizsgálati jelentésében írta - nem elégedett az uniós források felhasználásával, mert nem készült egységes nemzeti stratégia, a nemzeti és az uniós források összehangolása nem valósult meg.

Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a miniszterelnök azt mondta, 2007 döntően a tervezés éve volt. Akkor mit csináltak 2004-től? - tette fel a kérdést. Álláspontja szerint nem tudni azt sem, hogy az erre az évre előre jelzett 200 pályázatot mikor, milyen témákban és hol írják ki.

A Fidesz alelnöke úgy látja, a valós helyzetet jól példázza éppen Bácsalmás térsége, amellyel összefüggésben Bajnai Gordon zászlóshajó programról beszélt, pedig még rendes utak sincsenek.

Véleménye szerint inkább arról kellett volna beszélnie az önkormányzati és területfejlesztési miniszternek, hogy miért nem támogatták az 52, 53, 54-es utak fejlesztését, a Homokhátság fejlesztési programját, a kecskeméti kórház fejlesztését, vagy Kalocsa és Baja történelmi városközpontjának megújítását.

Nem dicsekedni kellene, hanem befejezni a "házalást" és szakmai munkát végezni - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. augusztus 27. 20:57
Akinek a parlamenti szépségkirálynő cím az agyára ment,általában félre is beszél. P-né beszállt a bunkók versenyébe,jó tanítvány módjára mondja is a magáét.De kit érdekel,hogy mit mond?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását