2024. május 16. - Mózes, Botond

A MÁV 7 milliárdot kaszál a kormányzati negyedért

A MÁV nettó 7,1 milliárd forinthoz jut a tulajdonában lévő, 16,6 hektáros terület átengedéséért, amelyen a kormányzati negyed épül. Az összeg harmada a vasúttársaság adósságát csökkenti - írta hétfőn a Napi Gazdaság.
2007. augusztus 27. hétfő 09:56 - Hírextra
A Kincstári Vagyon Igazgatóság (KVI) közbeszerzési eljárás keretében megállapodott a MÁV Zrt.-vel a kormányzati negyed számára kijelölt területek átadásáról - tudta meg a kormányzati negyed projekt kommunikációs vezetőjétől a Napi Gazdaság. Láng Balázs elmondta: az egyezség szerint nettó 7,1 milliárd forintért kerül át állami tulajdonba a vasúttársaság mintegy 16,6 hektáros területe (a beruházás teljes területe 30 hektár) - olvasható a lapban.

Az árból 4,8 milliárd forintot készpénzben kap meg a MÁV - ez a kormányzati épületegyüttes csaknem öthektáros helyszínének ellenértéke. A fennmaradó 2,3 milliárd forint a vasúttársaság adósságállományát csökkenti, vagyis az állam lényegében egyik zsebéből a másikba teszi át a pénzt - írja a Napi Gazdaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását