2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Hitleres pizzareklámot már nem tűrte a köz

A kirobbant közbotrány miatt az egyik új-zélandi pizzás cég leszedeti óriásplakátjait, amelyeken Adolf Hitler náci vezért használják fel vállalkozásuk népszerűsítésére.
2007. augusztus 24. péntek 12:37 - Hírextra
A Pokol nevű pizzahálózat hitleres reklámján a náci vezér a hírhedt karlendítéssel áll, kezében egy pizza, a kép alatt pedig egy neki tulajdonított idézet, amely szerint: "El tudod hitetni az emberekkel, hogy a mennyország is Pokol".

A reklámot készítő ügynökség vezetője eredetileg nem tartotta problémásnak a plakátot, amelyet Új-Zéland legnagyobb városaiban raktak ki. Úgy gondolták, vicces dolog egy pizzával karlendítő és így nevetségessé váló alak - nyilatkozta pénteken. Aztán a tiltakozások hatására beláttuk, hogy mégis vannak olyan dolgok, amelyeken nem lehet nevetni, így levetettük a plakátokat - tette hozzá.

A Pokol hálózat XVI. Benedeket sem hagyta ki a reklámkampányból, és "A Pokol létezik és örök" feliratot helyezte el a katolikus egyházfő arcképe alá. Bush elnök fotóját pedig a "Pokol - túl jó az ördögfiókáknak" felirattal látták el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását