2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: minden parlamenti eszközzel a tandíj ellen

A Fidesz és a Fidelitas minden lehetséges eszközzel fellép a tandíj ellen és mindent megtesz a sikeres népszavazás érdekében, amelynek egyik kérdése a tandíj bevezetésének megakadályozására irányul -mondta Ágh Péter, fideszes országgyűlési képviselő, a Fi
2007. augusztus 24. péntek 12:44 - Hírextra
Ágh Péter megismételte: igazságtalannak tartják a tandíj beveztését, így ugyanis már nem a fiatalok tehetségén és ambícióján múlik majd, hogy ki tanulhat tovább, hanem a szülői pénztárcákon. Az ellenzéki politikus szerint a megszorító intézkedések már most is annyira nagy terhet rónak a családokra, hogy a 100 ezer forintos tandíj komoly gondot fog okozni.

Ágh Péter a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy míg 2004-ben még 167 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, idén már csak 108 ezren töltöttek ki jelentkezési lapot. A visszaesés szerinte a tandíj hírének tudható be, és nem az érettségizők számának csökkenésének, ahogyan azt a szocialisták mondják, ez az adat ugyanis stagnál.

A Fidesz és a Fidelitas úgy látja, hogy a tandíj bevezetésével a kormány azt üzeni a fiataloknak, hogy ha nem gazdag családból származol ne tanulj tovább.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását