2024. április 30. - Katalin, Kitti

Sólyom is a stressz megelőzése érdekében szólalt fel

Az államfő szerint nemcsak jelentős egészségügyi, hanem nemzetgazdasági problémák forrása is a stressz. Sólyom László egy konferencián emlékeztetett arra, hogy Magyarország élen jár az alkoholbetegek és a dohányfogyasztók számában.
2007. augusztus 23. csütörtök 23:01 - Hírextra
Sólyom László Budapesten, a Stressz Világkongresszus megnyitóján azt mondta: a szakemberek már bebizonyították, hogy a stressz csökkenti az egészségesen eltöltött évek számát.

"Kutatások nyomán ma már tudjuk, hogy a stressz - mindennapi szóval - öregít, azaz csökkenti az egészségben eltöltött évek számát. Mindezek alapján látható, hogy a káros stressz nemcsak jelentős népegészségügyi, hanem nemzetgazdasági problémák forrása, hiszen a káros stresszt kezelni tudó emberek nélkül sem a gazdaság, sem a társadalom nem működhet egészségesen" - mondta az államfő.

Sólyom László emlékeztetett arra, hogy Magyarország élen jár az alkoholbetegek és a dohányfogyasztók számában, sőt, a kábítószerek élvezete is egyre nagyobb mértékű. Aggasztó méreteket öltött a férfiak korai elhalálozása.

A köztársasági elnök méltatta Selye János munkásságát. Sólyom László hangsúlyozta: a professzor életműve azért is egyedülálló, mert korát megelőzve, már a hatvanas években olyan szemléletmódot vezetett be, ami napjainkban vált igazán aktuálissá.

A Selye János születésének centenáriumán rendezett konferencián 90 ország több mint ezer tudósa vesz részt.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását