2024. április 28. - Valéria

Lefejezett rozmár tetemek Alaszkában

Szokatlanul nagy számú, fejetlen és hiányzó agyarú rozmártetemeket sodort partra a tenger Alaszkánál, riasztva a természetvédő hatóságokat. A amerikai halászati és vadgazdasági szervezet nem tudja, hogy a Norton Soundnál partra vetett, tucatnyi rozmártete
2007. augusztus 16. csütörtök 16:03 - Hírextra
A keleti rozmár nem veszélyeztetett faj, ám csak az alaszkai őslakosok vadászhatják, akik csak egy bizonyos számú állatot ölthetnek meg, különben súlyos bírsággal néznek szembe. A rozmárok agyarát gyakran megfaragják, vagy az őslakos művészetekben alkalmazzák.

A szervezet rozmárprogramjának vezető biológusa szerint, nincs bizonyíték arra, hogy a megélhetésért folytatott vadászat problémát okozna. A kutató szerint az emberek nagyon igyekeznek, és teljes egészében az állatoktól függenek.

A nem őslakosok csak akkor gyűjthetnek be rozmár agyarat, ha tetemet találnak, ám abból nem csinálhatnak profitot. A szakértők szerint szokatlan a rozmárok nem őslakosok általi, illegális gyilkolása.

Június végén és július elején 79 rozmártetemet - kétszer annyit, mint az utóbbi évtizedben - számoltak össze. Mindegyiknek levágták a fejét. Egyes szakemberek szerint talán ismét felütötte fejét a pazarló vadászat.(hirado.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását