2024. május 18. - Erik, Alexandra

Thorpe tisztázná magát

Orvosi bizonyítékokkal próbálja igazolni Ian Thorpe, hogy nem doppingolt pályafutása során. A 24 éves, már visszavonult úszó azt állítja: szervezete a normálisnál több hormont termel, ezért fordulhatott elő, hogy egy tavalyi vizsgálat ilyen eredménnyel zá
2007. augusztus 16. csütörtök 15:55 - Hírextra
Bizonyítékokkal próbálja tisztázni Ian Thorpe, az ötszörös olimpiai bajnok ausztrál úszó, hogy nem élt tiltott szerekkel.

A már visszavonult 24 éves klasszis egy tavaly májusban adott mintájában a normálisnál lényegesen magasabb tesztoszteron-, epitesztoszteron-, és luteinszintet mutattak ki.

Ian Thorpe végig tagadta, hogy doppingolt volna, most pedig orvosi dokumentumokkal kívánja igazolni, hogy szervezete több hormont termel, és előfordulhat, hogy a teste a tesztoszteronszint megugrásával reagál a rendkívüli körülményekre.

A tizenegyszeres világ- és ötszörös olimpiai bajnok úszó és ügyvédei az ausztrál doppingellenes ügynökségnek (ASADA) nyújtották be a papírokat, amelyekről úgy gondolják, hogy az ő igazukat támasztja alá.

Az ASADA a bizonyítékok bemutatására eredetileg áprilisi határidőt adott Ian Thorpe-nak, ám a versenyző és képviselői halasztást kértek és kaptak is.

A doppingellenes ügynökség most közölte: megkapták a bizonyítékokat, és elkezdték azok vizsgálatát, de az elemzés lezárultáig részleteket nem árulnak el.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását