2024. április 19. - Emma

Bojkott az Auchan ellen

Bojkottot hirdet a Morvai Krisztina vezette Civil Jogász Bizottság a francia áruházlánc, az Auchan ellen. Véleményük szerint ugyanis diszkriminatív az az eljárás, hogy az áruház emberei mindenkinek a táskáját átvizsgálják, aki nem vásárolt.
2007. augusztus 16. csütörtök 21:04 - Hírextra
Az őszi zavargásokat is elemző Civil Jogász Bizottság (CJB) arra törekszik, hogy tudatosítsa az emberekben saját jogaikat, ezért egy "nemzeti érzelmű és korszerű gondolkodású" jogvédő alapítvánnyá alakulnak át - mondta el a Független Hírügynökségnek Morvai Krisztina, a bizottság egyik vezetője.

Mint mondta: elindították a "Szabadon a pénzzel" mozgalmat, melynek első lépése, hogy bojkottot hirdetnek a hazánkban is egyre terjeszkedő francia áruházlánc, az Auchan ellen. Ott ugyanis az a gyakorlat, hogy mindenkinek a táskáját átvizsgálják, aki vásárlás nélkül távozna. Morvai Krisztina szerint ez súlyosan diszkriminatív, hiszen minden gyanú nélkül sértik meg az emberek magánszféráját. Ráadásul úgy, hogy az áruház be van kamerázva és a termékekben is csipogó van, tehát a lopást így tudják szűrni.

A CJB elnöke közölte, hogy terveik szerint a bojkottnak addig kellene tartania, míg az Auchan vezetősége bocsánatot nem kér az így megsértett emberektől és meg nem szünteti ezt a gyakorlatot.

Morvai Krisztina elmondta azt is, hogy a felhíváson túl az ombudsmanhoz is fordulnak, hogy vizsgálja ki az esetet és készítsen ajánlást az Auchan és a hasonlóan működő profit érdekeltségű cégek ellen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását