2024. március 29. - Auguszta

Szinte egész Ukrajna szennyezett

Ukrajna területének már csupán 6 százaléka tekinthető ökológiailag tisztának az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szakértői szerint.
2007. augusztus 14. kedd 17:10 - Hírextra
Amint azt az SZTB ukrán tévécsatorna kedden közölte: az EBESZ szakértői a kialakult helyzet okozóiként mindenekelőtt a csernobili katasztrófát, a megsemmisítetlen lőszerkészleteket és a toxikus hulladékokat nevezték meg. Az ország fennmaradó része a Szovjetuniótól örökölt mérgező anyagok lerakatává vált, az EBESZ szerint. A toxikus hulladékok mennyisége elérte az 5 milliárd tonnát Ukrajnában, ami a talaj- és vízszennyezés, valamint a lakosság körében tapasztalható egészségügyi panaszok egyik fő forrása.

Korábban az EBESZ egyik jelentése ökológiai krízist emlegetett az ukrajnai helyzet kapcsán. A májusban Prágában közzétett dokumentum szerint az egykori szovjet tagköztársaságban máig mintegy 2,5 millió tonnányi, a szovjet időkből származó lőszert tárolnak, s nemzetközi szakértők azt mondják, négy tárolót kellene megépíteni a radioaktív hulladékok elhelyezésére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását