2024. április 29. - Péter

Tomcat lába szabad

Szabadlábon védekezhet az két gyanúsított, akiket harmadik társukkal együtt fogtak el a rendőrök múlt héten egy XXI. kerületi panelházban, ahol robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat találtak - tudta meg a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől a
2007. május 15. kedd 10:14 - Hírextra
Morvai Attila elmondta: a három gyanúsított közül kettőnél azért nem indítványozta az ügyészség az előzetes letartóztatást, mert álláspontja szerint esetükben nem állnak fenn ennek a feltételei. A harmadik gyanúsított esetében viszont felmerül a bűnismétlés veszélye, az ő esetében ezért indítványozták a kényszerintézkedés elrendelését.

A Fővárosi Bíróság pénteken közölte: a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - a Tomcat néven ismert - Polgár Tamást.

A rendőrség múlt héten, kedden este vett őrizetbe három személyt. Egy névtelen telefonbejelentés alapján jutottak el a nyomozók a XXI. kerületi Nap utca egyik panelházának lakásába, ahol robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas anyagokat, eszközöket találtak. A szakértői vélemény alapján a keverékek bármikor begyulladhattak, berobbanhattak volna, vagyis alkalmasak voltak a közveszély okozására, ezért közveszélyokozás előkészülete miatt őrizetbe vették a lakásban tartózkodó 21 éves férfit és egy 48 éves nőt, valamint a lakásból a rendőrök érkezésekor éppen távozó, az interneten Tomcat néven publikáló férfit.

A lakásban tartott házkutatás során egy utazóbőröndben csontokat is találtak. Jármy Tibor az MTI érdeklődésére még a múlt héten azt mondta: az orvos szakértő véleménye alapján a megtalált közel 200 csont - lábszárcsontok és bordacsontok - 30-40 embertől származhatnak. A szakértő véleménye szerint biztos, hogy a csontok nem a közelmúltban elhunytaktól származnak - mondta. A szóvivő hozzátette: "önmagában legfeljebb csak bizarr, hogy valaki emberi csontokat tart" otthon, de nem büntetendő. A rendőrség azonban azt vizsgálja, hogyan kerülhettek a lakásba a csontok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását