2024. május 8. - Mihály

Bankautomata-fosztogatások

Ma hajnalban kifosztottak egy bankautomatát Hajdúdorogon. Az ATM-szerkezetet autóhoz kötötték, majd több száz méteren át vonszolták, s amikor kiszakadt belőle a pénzkazetta, azt az autóba tették és elhajtottak. Összeállítás a 2001 óta elkövetett bankautom
2008. április 7. hétfő 12:56 - Hírextra

2001. november 11. - Ismeretlen tettesek kifosztottak egy bankautomatát Budapesten, a XI. kerületben az Andor utca és a Fehérvári utca sarkán. Az automata tartalmát elvitték.
2001. november 22. - Feltörtek egy pénzjegykiadó automatát a főváros II. kerületében, a Hidegkúti úton. Az automata hírközlő kábeleit elvágták, majd feltörték a gép trezor részét, s mintegy hárommillió forintot vittek magukkal.

2002. január 9. - Kiraboltak egy pénzjegykiadó automatát Budapesten, a XIII. kerületi Gyöngyösi sétányon. A tettes feltehetőleg lángvágót használt az automata feltöréséhez.
2003. március 11. - Ismeretlenek elloptak egy pénzjegykiadó automatát Budapest XXIII. kerületében. Az elkövetők hajnalban betörték egy nagyáruház üvegajtaját, kibontották a falból a pénzjegykiadó gépet, majd azt feltehetőleg teherautóra tették és elmenekültek a helyszínről.
2003. május 14. - Kirabolták a Kápolnásnyék és Vidéke
Takarékszövetkezet agárdi fiókját: feltörték a bankjegykiadó automatát, elvittek egy kisméretű rögzített páncélkazettát és megrongálták a berendezést.
2003. október 23. - Fóton, az önkormányzat épületében kiraboltak egy bankautomatát. Ezután a tettes, hogy eltüntesse a nyomokat, a berendezést felgyújtotta.

2004. január 2. - Betörtek egy bankba a fővárosban, az Andrássy úton. Az elkövetők megrongálták a bankjegy automatát, illetve a pénzintézet hátsó terében lévő kisebb páncélszekrényt, de csak bankjegykiadó automatát tudták feltörni, amelyben legfeljebb
néhány millió forint volt.
2004. július 25. - Három férfi egy pénzautomatát próbált meg kirabolni Budapest XVI. kerületében, a BKV egyik telephelyén. Egyikük fegyverrel sakkban tartotta az ott szolgálatot teljesítő két alkalmazottat, míg társa megpróbálta felfeszíteni az ATM-et, de sikertelenül.
2005. február 8. - Budapesten, a X. kerületi Fehér úton lévő bankautomatát ismeretlen tettesek felfeszítették és nagy mennyiségű pénzt zsákmányoltak.
2006. augusztus 28. - Kiraboltak egy pénzkiadó automatát Budapest V. kerületében, egy József Attila utcai üzlethelyiségben. Az elkövető több millió forinttal távozott.
2006. december 9. - A főváros XIX. kerületében, a Kossuth téren több tízmillió forintot zsákmányoltak egy bankjegykiadó automatából ismeretlen tettesek.
2007. február 21. - Drótkötél és autó segítségével próbáltak meg kiszakítani a helyéről egy bankautomatát Dunaújvárosban, de a próbálkozás nem járt eredménnyel.

2007. március - Lopott autóval akartak ellopni egy bankjegykiadó automatát a Fejér megyei Baracson. Betolattak annak az épületnek a falába, ahol az automata volt elhelyezve, s a lebontott falon keresztül megkísérelték kihúzni a berendezést.
2007. október 15. - Kiraboltak egy pénzkiadó automatát Zuglóban. A Vezér utcában lévő szerkezetet megfúrták, kinyitották és a pénzt tartalmazó kazettát elvitték.
2007. december 7. - Ismeretlen tettesek betörték az egyik győri szupermarket üveges bejáratát, az előtérben lévő mintegy 400 kilogrammos szerkezetet kifeszegették, s magukkal vitték. A kár több 10 millió forint volt.

2007. december 8. - Két ellopott bankautomata került elő egy Oroszlány melletti horgásztóból.
2008. január 21. - Szétvágott bankautomatát találtak az Oroszlány közelében lévő Majki-tóban.
2008. február 27. - Pénzkiadó automatát akartak ellopni a karcagi TESCO áruházból, de a biztonsági őr megzavarta a tetteseket.
2008. március 3. - Kifosztottak egy bankautomatát a Szabolcs Szatmár-Bereg megyei Nagykállón. A tettesek gépkocsijukkal kiszakították azt a falból, és több száz méteren keresztül hurcolták. A kiszakadt pénzkazettával elhajtottak a helyszínről.
2008. március 19. - Robbantásos módszerrel próbáltak meg ismeretlenek felnyitni és kifosztani egy bankautomatát Vácott, de az akció sikertelenül végződött.
2008. március 28. - Fóton felrobbantottak egy bankautomatát. A robbanószer szétvetette az automata acélszerkezetét, amiből kihullottak a bankjegyek. A tetteseknek sikerült a pénz egy részével elmenekülniük, de a detonáció miatt szétszóródott bankjegyek egy része a helyszínen maradt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását