2024. április 28. - Valéria

Bono Németországban Afrikának kuncsorog

Bono, az ír U2 zenekar énekese arra buzdította hétfőn Németországot, hogy a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G8-csoport jövő heti csúcstalálkozóján lépjen fel az afrikai országoknak juttatott segélyek növelése érdekében.
2007. május 15. kedd 09:52 - Hírextra
Az ír énekes-aktivista Kurt Beckkel, a Német Szociáldemokrata Párt elnökével folytatott megbeszélését követően elmondta: hálás azért, hogy a szervezet idei csúcstalálkozóját Németországban tartják. A U2 47 éves frontembere hangsúlyozta, hogy korábbi G8-csúcstalálkozókon több jelentős áttörést sikerült elérni Afrika megsegítése érdekében.

Az 1999-ben Kölnben megítélt támogatásoknak köszönhetően például 20 millió afrikai gyermeket tudtak beiskolázni. Angela Merkel német kancellár korábban ígéretet tett arra, hogy az afrikai adósságok elengedése, a segélyek növelése és az AIDS elleni küzdelem kiemelt kérdésekként fognak szerepelni a heiligendammi G8-csúcs napirendjén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását