2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyurcsány bocsánatkérést és gratulációt vár

A kormányfő szerint a csökkenő államháztartási hiány, a csökkenő infláció és a fehéredő gazdaság mind olyan eredmény, ami a 2009-es gazdasági egyensúlyhoz vezet, ami nem "kis dolog" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamemtben napirend előtt. A mi
2007. május 14. hétfő 18:25 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány elmúlt 9 hónapban tett gazdasági intézkedéseinek hatására a magyar gazdaság "hihetetlen gyorsasággal mozdul jó irányba." A kormányfő szerint ez három alappillérnek köszönhető: konvergenciaprogram, államreform és fejlesztéspoliitka.

A miniszterelnök úgy véli: ennek a pozitív politikának az eredménye az is, hogy az unió a múlt héten elfogadta az Új Magyarország Fejlesztési Tervet (ÚMFT), ráadásul komolyabb változtatások nélkül. Gyurcsány Ferenc beszédében elmondta: "sajnálatosan nem jelentkeznek a korábbi kritikusok, akik az egész világban rossz hírét keltették az országnak, hogy most elnézést kérjenek és gratuláljanak a kormánynak és az országnak."

A kormányfő hozzátette: tovább kell folytatni a munkát a gazdaságban is. Így egyszerűsíteni kell az üzleti tevékenységet sújtó bürokráciát, a nehézkes ügyintézést, könnyíteni kell az adószerkezetet, valamint aktív kis és középvállalkozás-politikát kell folytatni.

Gyurcsány Ferenc beszédében ismét támadta az ellenzéket, amiért az nem ad programot, de hangsúlyozta: "programot alkotni nem az, hogy mondunk valamit, hanem mondani valami olyat, ami működik is." A kormányfő szerint ugyanis a Fidesz által régóta hangoztatott adó- és járulékcsökkentés nem váltaná meg a gazdaságot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását