2024. április 29. - Péter

Mikola szerint Horváth Ágnes alkalmatlan

Mikola István szerint az új egészségügyi miniszter óriási csalódást okozott, három hét alatt bebizonyította teljes alkalmatlanságát. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa reményt sem lát az együttműködésre, ezért hétfő délután az Országgyűlésben napirend e
2007. május 14. hétfő 18:04 - Hírextra
Horváth Ágnes felelőtlen kijelentéseivel magára haragította szinte az egész szakmát - mondta Mikola István hétfő délelőtti tájékoztatóján utalva a miniszter április végi megjegyzésére, hogy a "betegek nem mennek olyan kórházba, ahol potenciálisan megölik őket." Az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke szintén idézte a tárca vezetőjének azt a szerinte felháborító" kijelentését, miszerint "nem a jó levegőtől gyógyul az asztmás gyerek". A miniszter többek között ezzel indokolta, hogy be lehet zárni a Svábhegyi Gyermekkórházat.

A Svábhegyi Kórház bezárása kapcsán Mikola István napirend előtt felteszi majd a miniszternek azt a kérdést, hogy "hova teszik" a Svábhegyről elküldött beteg gyerekeket, mert a kijelölt befogadó intézmény a Heim Pál Kórház nincs felkészülve a fogadásukra. A szintén bezárásra ítélt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) elmebetegeinek sincs hova menniük, mivel a Merényi Kórház fogadásra kijelölt részlege "legfeljebb istállónak alkalmas".

A Fidesz szakpolitikusa szintén megkérdezi a minisztert a tárca több-biztosítós modelljéről. Mikola István szerint ugyanis úgy akarják privatizálni a biztosítási rendszert, hogy elképzelésük sincs a következményekről. Nem készült semmiféle hatástanulmány, számítás, nem került nyílvánosságra egyetlen értékelhető szakanyag sem - mondta Mikola István. Ráadásul egymásnak ellentmondó kijelentéseket hallani arról is, hogy mikor kerül a biztosítási modell tervezete a parlament elé: korábban május végéről, majd júniusról beszéltek - tette hozzá.

A teljesítmény volumen-korlát (tvk) felülvizsgálatát is szóba hozza délután a parlamentben a Fideszes politikus. Mikola szerint ugyanis a tvk miatt a kórházak már több mint 50 milliárd forintos adósságot halmoztak fel, emiatt az ellátásban teljes a káosz. A Fidesz ezért azt javasolja, hogy azonnali hatállyal töröljék el a tvk-t.

Az OPNI nagy értékű 140 éves dokumentációját, amelyben híres művészek, többek között József Attila kórrajza is megtalálható valószínűleg meg akarják semmisíteni - mondta kérdésre válaszolva Mikola istván. Ezt a kijelentését arra alapozta, hogy információi szerint az intézet felszámolását ellenőrző, Kárpáti Zsuzsa szocialista politikus által vezetett Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet több iratmegsemmisítót is rendelt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Karesz75
2007. június 23. 10:50
Úgy látom marha sokan becsukják a szemüket, és vakon bíznak ebben a hozzá nem értő miniszterben!
Emberek halnak meg, mert egyszerűen szar az egész rendszer!
Ilyen szar ellátása még nem volt az országnak!
Felújították Szikszón is a kórházat, aztán most ott áll üresen?
Miskolcon meg egy tűt sem lehet már elejteni úgy tömve van a kórház?
Igenis alkalmatlan ez az ember és az egész kormány arra, hogy ezt az országot kormányozza!!!!!!!
Szifo
2007. május 20. 16:06
"Alkalmatlan" - mondja az alkalmatlan.
gonzales
2007. május 20. 09:15
ez a mikola mit csinált amikor ö volt a miniszter?hálapénz akkor is volt most is van akkor miröl beszélünk?
partvonalrol könnyü beugatni
ö és bagázsa akkor sem a lerobbant korházba ment,lehet hogy a háziorvosukat sem ismerik volt aki kezelte öket jó pénzért
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását