2024. április 27. - Zita

A 4-es metróval mehetünk virágért

Támogatta a 4-es metró virágpiacig tartó meghosszabbítását, az 1-es villamos Budára vezetését és az Andor utca kiszélesítését hétfői ülésén a főváros kerületi koordinációs bizottsága - tájékoztatott Újbuda önkormányzata.
2007. május 14. hétfő 22:02 - Hírextra
A XI. kerületi önkormányzatnál tartott kihelyezett ülésen több nagy, Újbudát is érintő fejlesztés támogatását kérte a fővárosi testülettől Molnár Gyula, a kerület polgármestere.
A koordinációs bizottság támogatta azt a kérést, hogy a főváros hosszabbítsa meg az 1-es villamos vonalát, átvezetve azt a Lágymányosi hídon Budára. Ugyancsak támogatták a képviselők, hogy a főváros kezdje el a 4-es metró virágpiacig tartó meghosszabbításának előkészítését.

A bizottság által megszavazott határozati javaslatban szerepel az is, hogy épüljön ki az Andor utca és fejeződjön be az Egérút kiépítése, a főváros kezdje el a Szent Imre kórház gyógyvizét hasznosító gyógyszálló építésének előkészítését, valamint a Feneketlen tavi parkot, és az itt található Budai Parkszínpadot ingyenes vagyonátadással a XI. kerületi önkormányzat kapja meg.

A kerület bízik abban, hogy a bizottság pozitív állásfoglalása felgyorsíthatja a döntési folyamatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását