2024. június 17. - Laura, Alida

Még pár év és vége az újságoknak: jön az e-papír

Színes, vékony, hajlítható, elektronikus papírt mutatott be az LG Philips. A dél-koreai LG Eletronics és a holland Philips közös leányvállalata Szöulban mutatta be a terméket vasárnap. A4-es formátumú, 3 ezred milliméter vékony fém-műanyag ötvözet 4096 sz
2007. május 14. hétfő 21:39 - Hírextra
Nem lehet úgy összehajtogatni, mint egy igazi újságot, de minden eddigi e-papír típusnál hajlékonyabb, képminősége pedig majdnem olyan jó, mint egy színes papírnyomtatványé, ráadásul igen kevés áramot fogyaszt. A LG Philips e-papírjáról még nem tudni, hogy mikor lesz kapható, de valószínű, hogy már a közeli jövőben elkezdik a sorozatgyártást.

Április végén a japán Fujitsu is bemutatta új fejlesztését. Szakértők szerint az új generációs e-papírok legfőbb hátránya, hogy túl lassan "lapoznak", akár 10 másodpercig is eltart, amíg betöltődik a következő oldal, ezért egyik sem alkalmas multimédiás anyagok lejátszására. A nyomtatott sajtóban utazó médiavállalkozások viszont évek óta várják, hogy használható elektromos papír kerüljön a piacra.

A Fujitsu 2008-tól már árusítja is a szupervékony, hajlékony színes képernyőt, amelyre vezeték nélküli internetkapcsolaton keresztül jut el a tartalom.

A Der Spiegel című hamburgi hírmagazin honlapján megjelent tudósítás szerint szakértők azt jósolják, hogy az e-papír piac nagysága 2010-re eléri a 6 milliárd dollárt (mintegy 1000 milliárd forint), és utána 5 év alatt megduplázódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását