2024. június 17. - Laura, Alida

Egyre többen széles sávon

Márciusban is folytatódott a szélessávú előfizetések számának gyors növekedése, egy hónap alatt az xDSL vonalak száma 2,05 százalékkal 659 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 3,43 százalékkal 329 ezerre nőtt - áll
2007. május 14. hétfő 22:35 - Hírextra
A február végi adathoz képest a jelentésben szereplő négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon 75-80 százalék körüli, így a teljes magyarországi szélessávú előfizetői tábor meghaladja az 1 milliót.

Az öt egykori monopolszolgáltató (Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom és Monortel), valamint a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) önkéntes adatközlésére épülő gyorsjelentés szerint a szélessávú hozzáférések száma március végén 988 ezer, míg február végén 964 ezer volt.

A szélessávú hozzáférések számának növekedése mellett márciusban is folytatódott a bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak számának mérséklődése. A vonalak száma több mint 6 ezerrel 3,331 millióra csökkent. Így március végére a 100 főre jutó vonalszám a februári 33,16-ról 33,10-re csökkent. A háztartások vezetékestelefon-ellátottságának aránya lényegében nem változott, március végén 66,10 százalékos volt. A kezdeményezett hívások időtartama márciusban 736 millió perc volt, azaz 3,01 százalékkal többet telefonáltunk, mint februárban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását