2024. május 23. - Dezső

Harrach: Új nemzedék, új életforma, értékválság, új családpolitika...

Új nemzedék egy új Budapestért címmel tartottak konferenciát a Fidelitas szervezésében hétfőn Budapesten. Harrach Péter, az Országgyűlés fideszes alelnöke a demográfiával és családpolitikával kapcsolatban elmondta, hogy a magyarországi népességcsökkenés,
2007. április 30. hétfő 19:30 - Hírextra
"Ezért kívánatos egy jó családpolitika, olyan támogatás, amely a család intézményét erősíti" - tette hozzá a politikus. Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakértője előadásában arról szólt, hogy a gazdasági és környezetvédelmi érdekek összekapcsolásában látja a megoldást az olyan fenyegető problémákra, mint a vízhiány és az energiafüggőség.

A szakértő szerint a problémák összefüggnek, példaként említette, hogy ha nem alakítanak ki több zöldövezetet a városban, akkor a magas hőmérséklet miatt az emberek légkondicionálással próbálják meg csökkenteni otthonaik és munkahelyük hőmérsékletét, ami több energiát igényel. "Magyarország az utolsó helyen áll az alternatív energiatermelők területén az Európai Unióban" - tette hozzá.

Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő a hallgatóság előtt elmondta, hogy Magyarországon a várható élettartam 7-8 évvel elmarad az európai uniós átlagtól, emellett hazánkban nagyon magas a gyógyszerfogyasztás. A jobboldali képviselő szerint az egészségügyből való pénzkivonás súlyos hiba egy olyan korban, amelyben az egészségügyi iparág súlya majdnem megegyezik a hadiiparéval globálisan.

A konferencián politikusok és közéleti szakemberek tartottak előadást gazdasági, demográfiai, egészségügyi és környezetvédelmi témákban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását