2024. május 14. - Bonifác

Politikai döntés született az 2012-es EB pályázaton

Ukrajna három éve várta Európa elismerését a narancsos forradalomért, amely váratlan módon akkor érkezett, amikor senki nem számított rá - vélekedett pénteki kommentárjában a Le Figaro című párizsi napilap.
2007. április 20. péntek 22:14 - Hírextra
A francia konzervatív újság szerint egyértelmű, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága Kelet-Európának kívánt esélyt adni a 2012-es Európa-bajnokság rendezésével. Kijev három éve - amióta a 2004-es narancsos forradalommal nyugatnak vette az irányt -, vár valamilyen elismerő gesztusra Európától, s azt "váratlan módon" az európai labdarúgástól kapta meg akkor, amikor senki nem számított rá - emlékeztet a Le Figaro.

A lap szerint most, amikor a politikai viták újra feltámadtak Ukrajnában az ország nyugati részében támogatott Európa-barát elnök és a keletiek számára népszerűbb oroszbarát kormány között, az Eb rendezési jogának odaítélésével kívánta Európa jelezni, hogy nem vonja kétségbe az ukránok európaiságát, hiszen még egyetlen volt szovjet tagállam sem rendezhetett ilyen jellegű sporteseményt.

A Le Figaro arra is felhívja a figyelmet, hogy az ukránok nagyon hatásos prezentációval érkeztek Cardiffba, ahol a politikai válság ellenére Viktor Juscsenko ukrán elnök és Andrij Sevcsenko, a Chelsea játékosa is megjelent.

"Hrihorij Szurkisz, nagyhatalmú üzletember, az UEFA végrehajtó bizottságának ukrán tagja pedig feltehetően nagyban befolyásolta a döntéshozókat még akkor is, ha ő maga nem szavazott" - hangsúlyozza a Le Figaro.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását